De Challenge

Young Professionals beklommen de Mera Peak in Nepal

De ATMA Challenge is een tweejaarlijkse beklimming voor young professionals. Voor elke editie wordt een specifieke trekking uitgezocht met als einddoel het beklimmen van een 6000+ meter peak. In oktober 2016 is de Mera Peak in Nepal beklommen! Een tocht van meer dan drie weken, voorafgegaan door een professioneel voorbereidingstraject. De Challenge is een mentale en fysieke uitdaging en een prachtige kans om een unieke ervaring op te doen.

De Challenge

Vanaf iets meer dan 2000 meter hoogte begon de ruim twee weken durende tocht naar de top van de Mera Peak op 6466m. Deze tocht begon met de traditionele Everest trail en gaat door subtropisch oerbos met baardmossen, afgewisseld door rijstvelden en graanakkertjes rond de dorpen aan het begin van de trek, door tot de woeste wereld van rots, sneeuw en ijs hoog in de Hinkuvallei, waar de rivier zijn oorsprong vindt in de vele gletsjers van o.a. het Meramassief. De Mt. Everest bewonderden we vanaf Mera La en Mera Peak. Na de top daalden we nog een paar dagen af naar de bewoonde wereld.

Klimprofiel Mera Peak

De Challenge staat in het teken van fundraising voor Stichting ATMA Mumbai. Atma Mumbai zet zich in voor beter onderwijs in India. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze stichting hebben de deelnemers aan de ATMA Challenge gezamenlijk geld ingezameld door middel van sponsoring en fundingactiviteiten. Dit geld is allemaal naar India gegaan en niet naar de reis of de uitrusting van de deelnemers – dat is allemaal zelf betaald. Deze editie is er meer dan 25.000 euro opgehaald! Dit bedrag is zelfs opgehoogd naar 37.500 euro door een extra donatie van Wilde Ganzen!

Het programma voor de beklimming zag er in grove lijnen als volgt uit:

Trainingsavonden (teambuilding, persoonlijke ontwikkeling & focus op fondsenwerven)

Fondsenwerven met je team

Sportieve activiteiten

Overige voorbereiding: regelen van klimuitrusting, oefenen op ijzers en dergelijke.

Trainingsweekend in de Ardennen (zowel fysiek als mentale groepsbinding)

De Challenge: Beklimmen van de Mera Peak